FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

Leasing nemovitostí

| 28.4.2020 | 0 komentářů

V tomto článku popíšeme zajímavou možnost pořídit si nemovitost (ať již v České republice nebo na Floridě) na leasing. I když je tato forma financování u nás typičtější spíše pro automobily, stroje a další movité předměty, je poměrně oblíbenou formou, i co se týká investice do nemovitostí. Nutno podotknout, že jej častěji využívá firemní sektor v případě výstavby či pořízení nákupních center, bytových domů, průmyslových podniků a hal a podobně.

Princip leasingu

Leasing vznikl za účelem ryze praktickým – dovolit si pořídit hmotný majetek (nejčastěji automobil), i když nemáte momentálně k dispozici hotovost na jeho koupení. Leasingem prakticky koupíte daný předmět na splátky. Po dobu splácení majetku jej máte v pronájmu a vlastníkem je leasingová společnost, přičemž po poslední splátce připadá vlastnictví na Vás. Leasing je tedy jedna z možností financování, při které dochází k pronájmu movitých majetků či nemovitých investic na danou dobu za předem specifikovaných podmínek upřesněných leasingovou smlouvou.

Podmínky se mohou lišit v závislosti na leasingové společnosti, která leasing nabízí, většinou jde o předem stanovenou a dohodnutou výši měsíčního nájemného a ve smlouvě je také specifikována doba pronájmu. Nutno si uvědomit, že leasingová společnost musí na této spolupráci vydělat a mnohé nabídky od menších firem se mohou jevit nápadně podezřelé (nulová akontace, leasing „zdarma“ a podobně). Proto doporučujeme při jakémkoliv financování leasingem využívat služeb známých a tradičních firem s dlouholetou historií a praxí.

Proč koupit nemovitost na leasing

Leasing nemovitostí velmi často využívají firmy, pro které je využití nájmu určitého majetku obzvlášť výhodné – nemusí koupit novou výrobní halu v hotovosti (v řádech miliónů korun), ale mohou svou investici realizovat s dlouhodobým záměrem a oběma stranám se tento obchod vyplatí. Leasingovou splátku nemovitosti navíc mohou daňově uplatit, což je další obrovská výhoda tohoto typu financování.

Nájemce má až od obdržení nemovitosti (kolaudace) povinnost platit nájem po celou sjednanou dobu a na začátku celého procesu zaplatit akontaci, což je záloha, která se počítá většinou jako procentuální z celkové hodnoty nemovitosti. Akontace začíná někde na 10%, může se však vyšplhat až na desítky procent podle toho, na kolik let se leasingová smlouva sjednává (nejčastější rozmezí 6–20 let).

Ještě jednou připomínáme, že akontace + splátky MUSEJÍ být větší než základní pořizovací cena nemovitosti. Nenechte se tedy oklamat tvrzením, že leasing „máte zdarma“ – vždy je o daný podíl, daný zisk pro leasingovou společnost.

Máte o investici do nemovitosti na Floridě zájem? Přemýšlíte o formě leasingu nemovitostí?

Neváhejte nás kdykoliv kontaktovat a sjednat si s námi konzultaci ohledně nejlepší formy financování nemovitosti pro Váš investiční záměr. Pro nákup menších nemovitostí (domů a bytů) určených k rekreaci a k bydlení se většinou nejvíce vyplatí hypotéka či nákup v hotovosti. Při větším objemu financí je zajímavý právě i popisovaný leasing nemovitostí.

Těšíme se na Váš e-mail či zavolání.

Kategorie: Reality

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]