FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

10% daň FIRTPA

| 12.3.2010 | 2 komentářů

Daňový úřad stanovil daň z příjmů pro cizince tzv. FIRPTA. Co to znamená? Pokud prodáváte nemovitost na Floridě a nejste daňový resident v USA, kupující si ponechá na svěřeneckém účtu 10% z prodejní ceny, které převede státnímu daňovému úřadu www.irs.com (t.j. pro vás minus 10% příjmu). Pokud vy kupujete nemovitost na Floridě od cizince/nedaňového residenta, jste vy zodpovědní za pozdržení a převedení oněch 10%.

Samozřejmě existuje i několik výjimek pro vybírání této daně.

Kategorie: Reality

Komentáře

  1. Petr broz napsal:

    Dobrý den, toto se týká cele ceny nemovitosti? Tzn. Ze kdyz koupím nemovitost za 100 000 a za dva roky ji prodám za 150 000. Tak budu platit 10% z těch 150k nebo z rozdílu 50k? Děkuji za odpověď

  2. Petra Svobodova napsal:

    Dobry den,

    Nove je dan jiz 15% (Respektive je to spíše zadržena záloha aby stát nepřišel o Dan z přijmu , kterou jinak u cizinců těžko muže získat). Částka se zadrži z cele prodejní ceny a finanční úřad ji pak vrátí po doložení daňového přiznání . Existují různé výjimky . Například pokud je nemovitost prodána za méně než $300 tis a kupující ji bude užívat pro sebe (ne tedy na pronájem ) a bude-li souhlasit , tak je udělena výjimka a dan záloha se nemusí zadržet. Ve většině propadu pracuji přímo s daňovým poradcem , který prodávajícímu úřadu take muže požádat o výjimku ci částečne odpuštění této dane. Klienta to stojí okolo $250, ale většinou odvede finančnímu úřadu pouze zlomek částky.

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]