FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

Realitní pojmy v investování do nemovitostí v USA – shortsale a foreclosure

| 31.1.2019 | 2 komentářů

V naší nové sérii článků Vám budeme objasňovat některé důležité pojmy, s nimiž se můžete při Vašem investování do nemovitostí setkat (nejen na Floridě, ale i v celé USA).

nemovitost na floridě, dům s garáží

Jaký je rozdíl mezi tzv. „shortsale“ a „foreclosure“?

„Foreclosure“ je prodej nemovitosti, kterou banka zabavila dlužníkovi. Ceny těchto nemovitostí  na Floridě jsou velmi zajímavé. Samozřejmě i banky se řídí porovnáním cen uskutečněných prodejů  /CMA/  a ceny stanovené od nich tuto skutečnost odrážejí. Ve většině případů banky korespondují rychle a i prodej je uskutečněn bez větších časových prostojů. V případě, že je o nemovitost větší zájem, banka vyhlásí „highest and best“, což znamená, že se ustanoví určitý časový úsek pro příjem nabídek a banka zvolí tu nejvyšší.

„Shortsale“ je prodej nemovitosti, kdy nemovitost stále vlastní fyzická osoba, ale už nesplácí bance úvěr a chce dům prodat, aby se pokryla alespoň část dluhu. Ceny jsou většinou nízké a jednání s bankou je zdlouhavé. Jde o to, že pokud banka schválí „shortsale“, musí si zbytek dluhu odepsat a nemůže jej vymáhat po dlužníkovi. Tento krok si samozřejmě musí zvážit a tím se dostává do časového  skluzu.

Poprvé publikováno: 14. 3. 2010

Kategorie: Reality

Komentáře

  1. Petr Piskor napsal:

    Chtel bych se zeptat jak to vypada z casoveho hlediska, je rychlejsi zrealizovat foreclosure nebo short sale?

  2. Petra napsal:

    Ahoj. Rozhodne je rychlejsi foreclosure! Shortsale se muze uskutecnit v rozmezi nekolika mesicu i treba celeho roku.

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]