FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

Co je to Home Staging?

| 8.11.2018 | 0 komentářů

V dnešním článku Vám objasníme další z pojmů, se kterým se v realitním prostředí můžete setkávat čím dál více. Nejen na Floridě, ale i v České republice.

Home Staging je poměrně nový trend, který se využívá při přípravě nemovitosti na prodej (nebo i na pronájem, ale pro účely prodeje se využívá mnohem častěji). O co jde? Jedná se o šikovný marketingový tah, jak rychleji prodat dům, a ideálně ještě za vyšší cenu. Za dozoru odborníka je dům či byt vyklizen, vymalován, vybaven vkusným nábytkem a dekoracemi (koberce, záclony). Samozřejmostí je i umytí podlah, vysátí a utření prachu, umytí spotřebičů.

Pokud budete mít tu možnost, běžte se schválně do nějakých takových bytů či domů, které prošly home stagingem, podívat. My už jsme takových domů viděli spousty a musíme uznat, že je to nádhera. Pokud se to totiž povede, opravdu to výsledný dojem při návštěvě nemovitosti vylepší o sto procent.

home staging

Home staging přináší jasné výsledky a je čím dál využívanější

Věděli jste, že existují v realitním světě profesionálové, které se zaměřují výhradně na home staging? Velmi často se rodí z řad bytových designérů, kteří na to mají oko. Dokáží třeba vkusně posunout starý byt do přitažlivého retro stylu, nebo naopak zapojením řady moderních prvků dokáží vytvořit ze starého bytu před rekonstrukcí poměrně moderně vypadající interiér. Někteří designéři se dokonce nebojí ani drobných stavebních úprav.

Pozor, nepleťte si home staging s rekonstrukcí bytu. Home staging se snaží spíše zakrývat drobné nedokonalosti interiéru – starý typ radiátoru, výměna koberce nad starou podlahou apod. Tím, že se tyto nedostatky například vhodně zakryjí. Home staging má totiž omezený rozpočet – často po převzetí domu či bytu novými majiteli navíc dochází k rekonstrukci v jejich režii podle jejich představ. Nemá tedy zase tolik cenu do něj investovat. Nábytek, dekorace a podobně se do bytu umisťují ve formě zápůjčky, po prodeji bytu si je realizátor home stagingu odváží. Není však problém se s novými majiteli domluvit na jejich přenechání.

I malé úpravy od profesionála však udělají na kupce vynikající dojem, nehledě na to, že i fotky, které jsou umístěny na realitních portálech, budou mnohem kvalitnější a zaujmou více potenciálních kupců.

Důležitý je první dojem z nemovitosti

Na první dojem vsází home staging především – první porozhlédnutí po bytě je pro vážného zájemce o nemovitost velmi důležitý a emocionální faktor. Pokud zájemce přijde do vkusně připraveného interiéru, a pokud si může okamžitě představit, že by zde mohl okamžitě žít či nikoliv, má prodejce z poloviny vyhráno. Každý realitní makléř ví, že technické řešení a parametry bytu nejsou to nejdůležitější, jsou to pocity a emoce, které se ve finále počítají – protože ty skutečně prodávají.

Kategorie: Reality

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]