FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

Ybor – město s kubánským nádechem na Floridě

| 3.6.2019 | 0 komentářů

Ybor je historická část Tampy a jistě stojí za  návštěvu. Dříve ne zrovna populární oblast se změnila ve vyhledávanou lokalitu. Ybor nabízí nádherně upravené ulice, pestrou škálu restaurací a barů.  Občasný kouř z doutníků jenom podpoří kubánskou atmosféru v tomto krásném městě.

Ybor, Tampa

Historie této části města je velmi zajímavá. Založil ji Vicente Martinez-Ybor spolu s dalšími výrobci doutníků a cigaret a nastěhovala se sem spousta imigrantů, převážně z Kuby, Španělska a Itálie, kteří v tomto odvětví našli uplatnění. Ne nadarmo se Yboru přezdívá „Cigar City“. Specifická multietnická atmosféra města Vás ohromí, jakoby jsme zde nebyli v Americe, ale v malém kubánském nebo španělském městečku, kde odpolední siesta ještě nebyla vytlačena západním shonem a způsobem života.

Pokud do Yboru zavítáte, rozhodně si nenechte ujít:

  • Cigar Museum And Visitor Center – nejen milovníci cigaret a doutníků si přijdou na své, pro každého by toto muzeum mělo být „povinnou“ zastávkou, aby plně porozuměl historii a kultuře tohoto města.
  • Ybor City Museum State Park
  • TECO Line Streetcar Museum – nahlédněte zde do úchvatné historie dopravních prostředků, které v Tampě dopravovaly občany do všech zákoutí.
Ybor, Tampa Teco Streetcar

A pro investory do nemovitostí k zamyšlení…

Nebylo by opravdu vzrušující mít ve svém portfoliu nemovitostí jeden nebo více kousků právě z této oblasti? V posledních několika desetiletí se z Yboru stává velmi lukrativní destinace, která byla podpořena masivní výstavbou nových bytových domů. Neváhejte a kontaktujte nás, pokud vás zajímá, zda je v Yboru nějaká nemovitost aktuálně k mání.

Kategorie: O Floridě

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]