FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

Nevíte si s pojištěním Vaší nemovitosti na Floridě nebo v USA rady? Pomůžeme Vám.

| 6.12.2018 | 0 komentářů

Vlastníte na Floridě nemovitost a řešíte její pojištění? Je úplně jedno, zda se jedná o byt či dům. Nebo má teprve k nákupu nemovitosti dojít a chcete pojištění sjednat rovnou? V tom případě myslete na pár stěžejních bodů, které se k pojištění nemovitostí vážou. Dobře nastavené pojištění Vám totiž pomůže ochránit nemovitost pro případ neočekávaných událostí.

pojištění nemovitosti na floridě

Proč je pojištění nemovitosti na Floridě tak důležité?

Myslete na to, že riziko poškození nemovitosti na Floridě je statisticky mnohem větší než v České republice. Pokud tedy nepočítáme v ČR oblasti s častými záplavami. Proč? Zejména kvůli silným vichřicím, hurikánům nebo tornádům, které se na Floridě objevují, stejně jako v ostatních tropických a subtropických oblastech, na pravidelné bázi v odlišném stupni intenzity. Celkově jsou přírodní živly na Floridě mnohem silnější, ať už se to týká hurikánů, požárů nebo i povodní. A hlavně z tohoto hlediska je potřeba na zabezpečení své nemovitosti, do které se často vkládají životní úspory, myslet a být zodpovědní. Ochránit svůj majetek si totiž musíte vy sami.

Je pojištění nemovitosti povinné, a jaké faktory ovlivňují výši pojistky?

Pojištění nemovitosti stejně jako v ČR povinné není. Pádné důvody, proč si jej však sjednat, jsme již uvedli. Při zařizování pojištění si dejte ale pozor. Výše pojištění se totiž dům od domu velmi liší. Ve Florida Clubu proto velmi doporučujeme zjistit si výši pojištění domu ještě předtím, než danou nemovitost koupíte. Pokud si tímto procesem projdete, sami si uděláte dobrý obrázek o tom, o jakou nemovitost v jaké oblasti a s jakými riziky se jedná. Před nákupem nemovitosti také jednoznačně doporučujeme provést inspekci nemovitosti, která na možné problémy nemovitosti nebo lokality včas upozorní.

Dobře si také rozmyslete, zda chcete pojistit dům včetně jeho vybavení nebo bez. Standardní pojistky totiž počítají pouze s pojištěním domu jako takového, nikoliv s pojištěním věcí a vybavení. Tuto možnost doporučujeme zejména u domů s luxusním vybavením (starožitnosti, drahá elektronika, …).

Jaké faktory ovlivňují výši pojistky?

  • Nejdůležitějším faktorem je jednoznačně stáří stavby. Čím mladší stavba, tím je pojištění levnější, protože splňuje přísnější bezpečností kvóty. Doporučujeme na tento aspekt myslet rovnou při nákupu nemovitosti – co byste třeba ušetřili při koupi staršího domu, to byste zase přeplatili na dražším pojištění…
  • Jaké konstrukce je vaše stavba? Pokud je totiž stavba jakkoliv zabezpečena proti větrným bouřkám (např. má speciální konstrukci střechy), můžete na pojištění dostat od pojišťovny slevu. Každá pojišťovna má jiné požadavky, proto si je zjistěte individuálně předem.
  • Zda se dům nachází či nenachází v záplavové oblasti? Na toto si dejte moc dobrý pozor a vyžádejte si záplavovou mapu, abyste si sami ověřili, jak na tom lokalita s Vašim vysněným domem je. Často se jedná o oblasti vedle velkých řek, jezer, ale také u pobřeží oceánu… Povodně totiž nejsou zahrnuty v běžné pojistce a budete potřebovat pojistku nadstandardní s dražším tarifem. Nakolik Vás nakonec pojištění vyjde, to záleží  přesně v jaké záplavové zóně dům stojí.
  • Kdy byly měněny rozvody energií, vody a odpadů? Pokud jsou tyto rozvody staršího data, na pojištění zaplatíte více.
  • Jaká vzdálenost je k nejbližší hasičské základně. Čím dál stojí dům od této hasičské základny, tím více na pojištění zaplatíte.
  • A spousta dalších faktorů… Pro jejich specifikaci nás v případě zájmu o pojištění neváhejte kontaktovat.

Zdá se Vám problematika pojištění nemovitosti na Floridě či v USA složitá? Nechte to na nás, odbornících z realitní kanceláře Florida Club. S pojištěním nemovitostí našich klientů máme bohaté zkušenosti.

Kategorie: Reality

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]