FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

Nutnost pojištění nemovitosti nejen na Floridě – chraňte svou investici účinně

| 24.10.2020 | 0 komentářů

Abyste mě určitou jistotu, že Vaše investice v podobě domu či bytu na Floridě bude opravdu v bezpečí, musíte svou nemovitost pojistit. V České republice sice pojištění nemovitosti stále není tak rozšířené a využívané jako v USA, ale pomalu i zde začínáme dohánět krok se světem a jsme si vědomi rizik, které naši často jedinou a životní investici ohrožují.

Proč je pojištění nemovitosti tak zásadní?

Samozřejmě kvůli faktu, že vaše nemovitost může být ohrožena řadou negativních vlivů, které se nedají  moc dobře předpovědět.

K těmto vlivům patří zejména přírodní živly. Ať už je to požár způsobený suchem nebo bleskem, či na Floridě také velmi časté hurikány nebo záplavy. To jsou všechno nepředvídatelné živelné události, které nelze s jistotou předpovědět (či spíše škody jimi napáchané), i když mohou mít pro celou nemovitost zničující důsledky. Tyto živly mohou nemovitost tak poničit, že jediným řešením bude její demolice. Pokud máte zřízeno kvalitní pojištění, můžete mít jistotu, že o všechny peníze do nemovitosti vložené nepřijdete.

Na Floridě je možnost podobného rizika spojeného s bouřkou nebo s hurikánem poměrně časté. Například na kvalitu střechy se v tomto ohledu klade obrovský důraz a výši pojistky ovlivňuje nejen způsob její konstrukce, ale i stáří.

Druhé riziko, se kterým se můžete u všech typů nemovitostí setkat, číhá z činností samotné společnosti, nikoliv přírody. Například požár, který někdo úmyslně založil a Vaše nemovitost jím je poškozená, poškození nemovitosti v důsledku dopravní nehody (náraz auta do domu, poničení zahrady a podobně). I proti těmto vlivům se lze samozřejmě pojistit a velmi to doporučujeme nejen u nemovitostí na Floridě.

Lepší prevence, nižší riziko a výše pojištění nemovitosti

Pojištění samozřejmě není jediný nástroj, jak se proti některým z těchto událostí bránit, ale vychází zdaleka nejvýhodněji. Nehledě však na zřízení/nezřízení pojištění je potřeba dbát na prevenci proti těmto negativním vlivům. Při nákupu nemovitosti na Floridě například necháváme běžně provést kompletní inspekci nemovitosti, aby se přišlo na případné závady na domě. Může to být elektroinstalace, nedostatečně vybudované základy, hromosvody a další prvky protipožární ochrany, např. použití ohnivzdorných materiálů. Způsob konstrukce domu a absence případných vad dokáže v průběhu záplav či hurikánu dům spolehlivě uchránit. Ale také díky lepším (a novějším!) ochranným prvkům na nemovitosti můžete dosáhnout u pojišťovny na mnohem nižší pojistku než u špatně a nedostatečně vybaveného staršího domu. V případě pojištění staršího domu vždy platíte vyšší pojistku.

Myslete také na pojištění firemních staveb a podnikových budov

Pochopitelně nejen na Floridě myslete na pojištění své nemovitosti nejen určené k bydlení, ale také k podnikání. Pojištění nemovitosti určené k podnikání je stejně důležité jako v případě pojištění domu k bydlení. Pokud pracujete v průmyslu (strojírenském, chemickém, elektrotechnickém, stavebním, …), například riziko výbuchu či požáru vzniklého ve výrobě je samozřejmě mnohem větší. Zaplatíte na pojistce sice více, ale v případě problému jste krytí a nebudete muset např. kvůli havárii ve výrobě s podnikáním na Floridě zcela skončit.

Bývá také důležité pojistit si do určité výše uskladněné zboží – opět proti požáru,všem živlům, ale i proti krádeži!

Mějte svůj kapitál dostatečně rozložený, vyplatí se spoření

I s nejlepším pojištěním nemovitosti může vždy nastat neočekávaná situace, kvůli které zkrátka přijdete o větší část ceny nemovitosti nebo se najednou objeví neočekávaná závada, kterou bude nutno rychle odstranit. Jako u každé investice proto doporučujeme, abyste nevkládali všechen váš kapitál do jedné nemovitosti, ale investice si vhodně rozložili či jste měli promyšlenou nějakou formu spoření v podobě vlastních finančních zdrojů k okamžitému použití.

Co dále ovlivňuje výši pojištění na Floridě? Dočtete se o nich v sekci Otázky a odpovědi.

Zdá se Vám vše ohledně pojištění domu na Floridě složité? Kontaktujte nás a zařídíme Vám veškerý právní realitní servis, který je pro nákup nemovitosti, její inspekci, pojištění či financování potřebný. S námi se váš sen o domu ve Floridě může stát realitou!

Kategorie: O Floridě, Reality

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]