FLORIDA CLUB – nemovitosti na Floridě

Novinky na realitním trhu s nemovitostmi na Floridě – začátek roku 2017

| 18.1.2017 | 0 komentářů

V dnešním článku Vám shrneme několik zajímavých bodů, jak to vypadá s investováním do nemovitostí na Floridě hned ze začátku roku 2017.

Tak hlavně, o nemovitosti je stále zájem a ceny postupně rostou. Klienti, kteří využili našich služeb před několika lety se tak mohou těšit z velmi solidního zhodnocení ceny svojí nemovitosti, pokud uvažují o jejím prodeji.

Enormní poptávka po domech s dvěma a více byty

Již ke konci roku 2016 byl zcela patrný nový trend. Díky obecnému narůstání cen je mezi investory velmi žádaný nákup domu se dvěma a více byty.

Pro zajímavost, dům se dvěma byty lze pořídit okolo $170 tisíc a měsíční nájem je $1 500–1 650.

V naší aktuální nabídce domů na Floridě k prodeji můžete najít právě několik domů s dvěma byty na lukrativní adrese v Cape Coral. Ten nejlevnější vychází na v přepočtu neuvěřitelných 4 021 269 Kč.

Dům na Floridě Cape Coral

Sledujeme pravidelně i nabídku s domy disponující více bytovými jednotkami, takže máme představu, jak je to s dalšími variantami. Například čtyřbytové domy na Floridě se pořizují okolo $290–350 tisíc, přičemž nájmy vycházejí kolem $ 2700.

Měli byste o ně zájem? Stačí se nám ozvat společně najdeme nejlepší řešení.

Ceny bytů neustále rostou!

Dá se říci, že světová ekonomika je v tuto chvíli hodně silná, což se promítá na cenách nemovitostí. Poptávka po bytech, domech a pozemcích je i na Floridě obrovská. Zájem mají investoři o domy a byty k rekreaci, k trvalému bydlení i podnikání. Předpokládá se, že v roce 2017 ceny realit porostou nadále.

Pro zajímavost: domy, které byly k dispozici v roce 2010 za cca $60 tisíc, stojí nyní kolem $150–160 tisíc. To už je pořádný nárůst a z toho vyplývající solidní zhodnocení peněz, nemyslíte?

Zájem není jen o již postavené domy, ale také o zcela nové na klíč. Rychlost nové výstavby je až neuvěřitelná. Nové domy lze pořídit v hranici okolo $190 tisíc. Například poslední dobou ve Fort Myers, kde dlouhodobě působíme, je stavební boom. Ať co se týká rezidenčních nemovitostí či různých nákupních center a restauraci.

Máte zájem o další tipy nebo nástin průměrných cen za různé typy nemovitostí? Rovněž nás kontaktujte a dozvíte se víc.

Zvýšení daně FIRTPA z 10% na 15%

FIRTPA je daň z příjmů pro cizince. Pokud prodáváte nemovitost na Floridě a nejste daňový resident v USA, kupující si ponechá na svěřeneckém účtu 15% z prodejní ceny, které převede státnímu daňovému úřadu. To znamená, že přicházíte o cca 15% svých příjmů. Pokud naopak kupujete nemovitost na Floridě od cizince, jste vy zodpovědní za pozdržení a převedení 15%.

Ve zkratce se jedná spíše o zadrženou zálohu, aby stát nepřišel o daň z příjmů, kterou u cizinců těžko muže získat. Částka se zadrží z celé prodejní ceny a finanční úřad ji pak vrátí po doložení daňového přiznání.

Existují však různé výjimky. Například pokud je nemovitost prodána za méně než $300 tisíc a kupující ji bude užívat pro sebe, tak je udělena výjimka a záloha se nemusí zadržet. Ve většině případů pracujeme přímo s daňovým poradcem, který prodávajícímu může požádat o výjimku či částečné odpuštění této daně. Klienta to stojí okolo $250, ale většinou odvede finančnímu úřadu pouze zlomek ceny.

Kategorie: Reality

Napište komentář

*

code

Nové články v blogu

Florida kvete – 12.05.2021

Období května je na Floridě doopravdy úžasné. Teploty ráno a večer ukazují krásných 23 stupňů a přes den se vyšplhají i přes 30 stupňů. Moře je teplé, turistů málo a vše nádherně kvete.

Kam se podívat na Floridě? Navštivte Daytona Beach! – 12.03.2021

Město Daytona, to je skvělý tip na váš výlet po Floridě, který si nemůžete nechat ujít. Daytona je známa svou nádhernou širokou pláží, po které se jezdí auty a za 5 USD se parkuje přímo na pláži na celý den! Něco jak u nás parkování přímo u břehů některých rybníků vodních nádrží :-). Užijte si […]